Nobelpriskampen
Fängslad

Om projektet "Fängslad!"

 

"Fängslad!" - interaktiva kunskapsspel om mänskliga rättigheter

"Fängslad!" är ett nytt projekt riktat mot skolor och elever för att öka läsintresset. Projektet är konstruerat så att det passar in i all undervisning som berör temat mänskliga rättigheter. Projektet publicerades 28 augusti 2006.

Initiativtagare till "Fängslad!"

"Fängslad!" är ett samarbete mellan Myndigheten för skolutveckling och Nobel Web AB. Nobel Web AB är ett dotterbolag till Nobelstiftelsens rättighetsförening och producerar sedan 1995 Nobelstiftelsens officiella webbplats Nobelprize.org. Webbplatsen innehåller information om samtliga 787 Nobelpristagare huvudsakligen på engelska. Nobelpriset är ett internationellt pris utdelat sedan 1901.

"Fängslad!" är det första projektet i Nobelprize.orgs utbildningsprogram som publiceras på svenska språket. Sedan 2001 har fler än 40 webbaserade produktioner publicerats på engelska. Ta en titt! »

Beställning av boken En dag i Ivan Denisovitjs liv

Beställ en klassuppsättning av boken En dag i Ivan Denisovitjs liv hos bokförlaget Natur och Kultur där du loggar in dig som "skola". Minimibeställning av boken är 5 exemplar och den kostar 39 kr/ex. (moms och porto tillkommer). Du kan också beställa boken via kundtjänst hos Natur och Kultur, telefon 08-453 85 00.
Beställ boken hos Natur och Kultur »

Nobelpriskampen 2006

Tävlingen Nobelpriskampen 2006 är en frågesport kring boken En dag i Ivan Denisovitjs liv skriven av Nobelpristagaren Alexander Solsjenitsyn.

Tävlingen pågick mellan 28 augusti och 20 november 2006. Webbplatsen finns tillgänglig för fortsatt användning men chansen att vinna priser är borttagen.

Vinnarna utannonseras fredagen den 1 december 2006. »

Teknisk specifikation för att kunna använda "Fängslad!"

Dator med ljud samt Internetuppkoppling. Webbläsaren måste ha en så kallad "plug-in" - Flash Player version 8 »

Kontaktperson:

Redaktör Karin Svanholm, Nobelprize.org, Nobel Web AB

Telefon: 08-663 03 58

E-post: Nobelpriskampen@nobelprize.org